Oavsett om du är företagare, ägare till en sajt eller båda så är det bra att känna till affiliate marknadsföring. Detta är nämligen en typ av marknadsföring som både annonsören och den som distribuerar annonsen kan tjäna på. Annonsören får effektiv marknadsföring för en liten kostnad och därmed större försäljning. Den som sprider annonsen får betalt i form av pengar.

Vad är Affiliate Marknadsföring

Affiliate Marknadsföring innebär att man som publicist blir belönad när man skickar besökare till en annonsörs hemsida. Man klistrar helt enkelt in en annons eller en kod på sin hemsida. När någon sedan klickar på den så blir man belönad med pengar. Villkoren ser lite olika ut för olika affiliatenätverk, ibland räcker det med ett klick för att man ska få ersättning. I andra fall behöver den som klickat också köpa något på hemsidan.

Det finns människor som bygger upp hela sidor för affiliate marknadsföring och får en stadig månadsinkomst av det. För detta krävs dock mycket tid och engagemang. Affiliatemarknadsföring är också bra att ägna sig åt om man vill ha lite extra pengar när man till exempel bloggar. Du kanske har sett de kollage med produkter som många bloggare ofta publicerar? Ofta är länkarna till produkterna just affiliatelänkar. Tänk på att när du ska bygga affiliate sidor så krävs det att du använder Affiliate Hosting, dom hjälper dig sprida ut dina hemsidor på unika IP-adresser så du enkelt kan bygga flera!

Hur blir jag en affiliate?

För att börja med affiliate marknadsföring behöver du först och främst en egen plattform. Detta kan vara en hemsida eller en blogg. Du behöver sedan också gå med i ett affiliatenätverk, idag finns många sådana att välja bland. Välj ett som har många företag representerade som passar din sidas inriktning, det är nämligen viktigt att lägga ut relevanta länkar och annonser på sin hemsida. Om du till exempel har en sajt som handlar om odling passar det att vara affiliate för företag som säljer fröer eller trädgårdsredskap. Anledningen till detta är så klart att dina annonser ska matcha din målgrupp.